Dogajanje ob maratonu

Tržnica dobrot

9.00 - 14.00
TRŽNICA KRAŠKIH DOBROT  / prireditveni prostor

Tudi letos bo na prireditvenem prostoru organizirana tržnica kraških dobrot, kjer vam bo pester izbor ponudnikov omogočil nakup številnih kraških izdelkov, ki jih žal ne srečamo ravno pogosto na policah živilskih trgovin. Mogoče bo kupiti in degustirati vino, domači kozji in kravji sir. Čebelar, domača žganja in zdravilni darovi narave, bodo kot nalašč, da si napolnimo domačo lekarno za prihajajoče mrzle dni.

Športni vrtec

Za otroke tekačev bo zagotovljeno brezplačno varstvo s športnim programom. V varstvo se lahko prijavijo otroci od letnika 2015 naprej. Otroke bomo povabili tudi na Otroški tek, zato naprošamo starše, da otroka oddate v varstvo do 9:45, saj bomo le tako lahko zagotovili, da bodo tudi otroci z otroškega varstva pravočasno in mirno na startu otroških tekov.

V kolikor pa boste otroka na otroškem teku spremljavi vi, potem otroka oddajte v vartvo po zaključenih otroških tekih v srednješolsko športno dvorano!

Športni vrtec bo organiziran v srednješolski športni dvorani (poleg dvorane, kjer bo potekal prevzem startnih številk); vrata bo odprl ob 9.00. uri in jih zaprl ob 13.30 uri. Za varstvo in športno animacijo bodo skrbeli vaditelji iz ŠD Poskokca.

Prijava otroka v športni vrtec je obvezna do SREDE, 20. 3. 2019 v spletnem obrazcu!

Športni sejem

Glavni pokrovitelji se bodo predstavili in omogočili ugoden nakup tekaške športne opreme na prodajnem mestu v športni dvorani.

Na večnamenski ploščadi se ustavite  tudi na Oplovem razstavnem prostoru, kjer si boste lahko ogledali ponudbo Oplovih vozil, ljubitelji kave brezplačno spili dobro kavo in najmlajši privoščili poslikavo obraza.

 

Pohod živi muzej krasa

10.05
VODEN OGLED ŽIVEGA MUZEJA KRASA  / startno ciljni prostor

Živi muzej Krasa je novost turistično – rekreacijske ponudbe Krasa. Predstavlja slikovito območje posejano z neštetimi naravnimi danostmi. Tu spoznamo kraško pokrajino, biotsko raznovrstnost, kulturno, arheološko in geološko dediščino tega območja. Več kot 700 hektarjev veliko območje, z nekaj 10 kilometrov urejenih in označenih poti, vabi da ga spoznate ob brezplačnem vodenem ogledu.
Pohod bo vodilo Planinsko društvo Sežana.

Več o Živem muzeju krasa >>

  • Zbirno mesto: Startno – ciljni prosto Malega kraškega maratona (športni park Sežana)
  • Start pohoda: ob 10 uri
  • Dolžina poti: 10 km
  • Težavnost: Srednje zahtevna, primerno tudi za družine
  • Čas hoje: 4 ure
  • Vodi: Planinsko društvo Sežana

Oprema: Obvezni pohodniški čevlji, priporočamo palice, zaščito pred dežjem, vetrom ali soncem ter dodatno vodo.

Pohod je za vse udeležence brezplačen.
 

Info in prijave:
Na pohod so zaželene pedprijave na info@sport-sezana.com
Za vse informacije smo na voljo: 05 /730 14 80; 051 339 759

 

Več o turistični destinaciji KRAS

NAMIGI ZA IZLET NA KRASU >>

Kako bi radi spoznavali Kras?   klikni >>>

Samo vi poznate svoje želje. Na Krasu vam jih z veseljem izpolnimo, še raje pa vas presenečamo z udobjem in nepričakovanimi odtenki doživetij. Izberite in rezervirajte.

Spoznajte Kras in naše pristno gostoljubje.

 

Obiščite vsaj dva kraška bisera:

 

Tekaška prireditev
Tekaški pozdrav jeseni na Krasu
Tekaški pozdrav jeseni na Krasu
Sežana, 9. november 2019