Info za udeležence

Spoštovani udeleženci 20. Malega kraškega maratona

Uvodoma bi se vam radi zahvalili za vašo prijavo na letošnji Mali kraški maraton. Ob tej priložnosti smo pripravili kratka navodila in napotke ter okvirni program prireditve. Tudi letos bomo poskrbeli za prijetno vzdušje. Vzdolž celotne trase vas bodo spodbujale motivacijske table in navijaške skupine. Ob teku skozi Lipico pa boste za nekaj trenutkov oči spustili na pašo ob pogledu na krasne lipicance.

Radi bi vas opomnili, da tek prilagodite svoji trenutni pripravljenosti. Ne pretiravajte in ritem prilagodite svojim sposobnostim. Ne pustite, da vam množica narekuje hitrost teka, ki vam ne ustreza. Primerno in brez pretiravanja izkoristite vse okrepčevalnice in vodne postaje. Upoštevajte navodila organizatorja.

Na prvem mestu morata biti zdravje in varnost vseh udeležencev.

Prevzem startnih številk

  • Četrtek, 2.6.2022, poslovalnica Hervis Sports Slovenija v CityParku v Ljubljani med 9.00 in 19.00
  • Na dan prireditve med 6.30 in 8.20 v Športni dvorani Sežana.

POZOR - dvig štartne številke je možen z osebnim dokumentom oz. z računom, ki ste ga prejeli na elektronski naslov.

Garderoba

Za vse udeležence maratona, bo v športni dvorani organizirana garderoba. Garderobo se oddaja v enem kosu (npr. vse v eni torbi). Garderobo oddate in dvignete izključno s štartno številko.

Slačilnice in tuši

Slačilnice bodo na razpolago v športni dvorani. V dvorani so vam na voljo tuši, vendar vas zaradi velikega števila tekačev prosimo za potrpljenje.

Štartna številka - kako jo namestiti

Štartno številko OBVEZNO namestite na prsi. Tekači brez štartne številke bodo izločeni iz tekmovanja (na štartu ali na progi). Brez štartne številke tudi uradnega rezultata ne bo možno objaviti, saj so čipi nameščeni na štartni številki!

Štart tekov – kraj in ura

Štart tekov na 10 km in 21 bo na parkirišču pred nogometnim stadionom v Sežani. Štart in cilj bo označen z veliko štartno - ciljno konstrukcijo. Priporočamo vam, da se na štart, ki bo ob 8.30 uri, odpravite pravočasno, vsaj 15 minut prej.

OPOZORILO
1000 m po štartu se trasi tekov ločita na 21 km (LEVO) in 10,4 km (DESNO). Razcep bo označen z velikim transparentom.

Štart tekov na 5 km – KLANČERJEVIH 5 bo v vasi Orlek ob 8.30. V ta namen bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz  iz Sežane v Orlek. V Orleku ni možna oddaja garderobe zato imejte pri sebi samo tisto kar boste imeli na teku. Avtobus bo na startno mesto odpeljal iz prireditvenega prostora v Sežani TOČNO ob 7.50. Na avtobus lahko vstopate samo tekači s štartno številko.

Med tekom se držite desnega roba cestišča oz. držite se navodil redarjev na progi.
POMEMBNO - po 11.30 uri boste tekači samostojni udeleženci v prometu. Nujno morate upoštevati cestno prometne predpise!

Okrepčevalnice

Okrepčevalnice in vodne postaje bodo vzdolž vseh tras postavljene na razdalji od 2,5 km do 3km. Ob prihodu v cilj bo postavljena tudi ciljna okrepčevalnica.

Jota

Tudi letos bomo poskrbeli za tradicionalno kraško joto, ki je že zaščitni znak Malega kraškega maratona. Privoščili si jo boste lahko po teku, v mestnem parku neposredno poleg prizorišča. Dober tek!

Bon zvestobe

Vsi tekači, ki ste startnino prenesli iz leta 2021/2022 na letošnjo izvedbo Malega kraškega maratona smo za vas v kuverti pripravili bon zvestobe. Z bonom zvestobe boste prejeli buteljko terana ter narezek kraških mesnin. Darilo boste lahko do konca prireditve prejeli v mestnem parku .

Zdravniška pomoč

V štartno-ciljnem prostoru ter na obeh trasah bo prisotno reševalno vozilo z zdravniškim osebjem.

Podelitev nagrad

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo na odru pri štartno-ciljnem prostoru. Podelitev bo takoj, ko prispe tretje uvrščeni tekmovalec/tekmovalka v cilj.

Medalje in nagrade bodo podeljene za naslednje kategorije:

  • Za rekreativni tek na 4,9 km (moški)
  • Za rekreativni tek na 4,9 km (ženske)
  • Za rekreativni tek na 9,6 km (moški)
  • Za rekreativni tek na 9,6 km (ženske)
  • Za polmaraton »Absolutno« (moški)
  • Za polmaraton »Absolutno« (ženske)

Poleg tega bodo nagrajeni tudi prvi trije po kategorijah na 21 km, ki bodo nagrade dvignili s štartno številko (obvezno!) na INFORMACIJAH v športni dvorani po 10.00 uri.

Objava rezultatov

Na spletni strani MKM (www.kraskimaraton.si) bodo uradni rezultati objavljeni še istega dne (v nedeljo, 5.6.2022). Če ste v prijavnico zapisali tudi svojo mobilno številko, boste rezultat prejeli preko SMS sporočila.