Dogajanje ob maratonu

Športno otroško varstvo

Za otroke tekačev bo zagotovljeno brezplačno varstvo s športnim programom. V varstvo se lahko prijavijo otroci od vključno letnika 2021 naprej.

Športno varstvo bo organizirano v srednješolski športni dvorani (poleg dvorane, kjer bo potekal prevzem startnih številk za odrasle tekače); vrata bo odprl ob 9.00 uri in jih zaprl ob 13.00 uri. Za varstvo in športno animacijo bo poskrbel ustrezno usposobljen kader.

Prijava otroka v športno varstvo je obvezna do SREDE, 20. 3. 2024 v spletnem obrazcu.

Otroci, ki so prijavljeni na OTROŠKI tek prejmejo svojo kuverto v kateri sta štartna številka in majica. Naprošamo, da kuverte dvignete, preden oddate otroka v varstvo na stojnici OTROŠKI TEKI.

V kolikor boste otroke oddali v varstvo pred otroškimi teki in ste jih prijavili na tek vas naprošamo, da otroka oddate v varstvo do 9:30, saj bomo le tako lahko zagotovili, da bodo tudi otroci z otroškega varstva pravočasno in mirno na startu otroških tekov.

V kolikor pa boste otroka na  teku spremljavi vi, potem otroka oddajte v varstvo po zaključenih otroških tekih v srednješolsko športno dvorano!

Otroci bodo v varstvu dobili sadno malico in vodo.

 

Pohod živi muzej Krasa

10.30
VODEN POHOD po kraški gmajni  / startno ciljni prostor

Start pohoda je iz štartnega prostora Malega kraškega maratona. Ob poti si bomo ogledali številne skrite kraške znamenitosti in se podali po delu Živega muzeja Krasa

Živi muzej Krasa je tematski park v naravi in učna pot. Predstavlja klasični kras in je ekološko pomembno območje z visoko pojavnostjo kraških pojavov. Leta 2017 je bil razglašen za najboljšo tematsko pot v Sloveniji.  

Pohod bo vodilo Planinsko društvo Sežana.

Več o Živem muzeju Krasa >>

  • Zbirno mesto: Startno – ciljni prosto Malega kraškega maratona (športni park Sežana)
  • Start pohoda: ob 10:30 uri
  • Dolžina poti: cca 8 km
  • Težavnost: Srednje zahtevna, primerno tudi za družine
  • Čas hoje: 2.5 ure
  • Vodi: Planinsko društvo Sežana
  • Cena: 10 eur vključuje (vodenje z usposobljenim vodnikom in jota na koncu). Otroci do 12 let 5 eur.

Oprema: Obvezni pohodniški čevlji, priporočamo palice, zaščito pred dežjem, vetrom ter dodatno vodo.

OBVEZNA PRIJAVA IN PLAČILO DO 21. 3. 2024

Info:
Za vse informacije smo na voljo: info@sport-sezana.com; tel: 05 /730 14 80

 

Namigi za izlet

Nimate idej, kam bi se odpravili na izlet, ko boste prispeli v cilj?
Oglejte si ideje za popoldanski izlet v Sežani:

Botanični vrt Sežana

Vrt ob vili Mirasasso , ki je danes postal hit družbenih omrežij je namenjen vem tisti, ki cenijo naravo in kulturne dobrine, umetnost, mir in preprosto "drugačnost". Kot tak odpira torej vrata samostojnemu obisku in vodenim ogledom organiziranih skupin, foto in video projektom, civilnim poročnim obredom in slavjem, zasebnim in poslovnim srečanjem ter vsem tistim dogodkom, ki s svojimi izbranimi vsebinami vrtu dodajajo vrednost na povsem enak način kot jo od njega prejemajo. Zato vabljeni, ljubitelji lepote, da tako ali drugače stopitev v Botanični vrt

www.vrtsezana.si

 

Kobilarna Lipica Sežana

Lipica je dom lipicancev in največja kobilarna z lipicanci na svetu. Doživite jo v družbi več kot 300 belih lipicancev na več kot 300 hektarih zelenih površin.  V Lipici pa se obveznovstavite  v prenovljenem Hotel Mestoso in restavraciji Gratia in smpoznajte novo doživetje lipice.

www.lipica.org

 

DRUGI NAMIGI ZA IZLET NA KRASU >>