Aktualno

Brezplačni otroški teki tudi letos na Malem kraškem maratonu

 

Tudi v letošnjem letu bomo poskrbeli za naš pomladek. Tako bodo v nedeljo, 5.6.2022, otroški teki v sklopu Malega kraškega maratona v znamenju Kobilarne Lipica, zato smo jih poimenovali Lipiški otroški teki.

Za udeležbo otroka na teku je obvezna prijava preko spletne prijavnice. Vsi otroci pa prejmejo personalizirano štartno številko s svojim imenom, kratko majico ter medaljo in osvežitev v cilju.

Lepo vabljeni na posebno doživetje, saj bodo vsi otroci dobili občutek, kako poteka tek na pravem maratonu. Otroški teki so namenjenim vsem otrokom – od tistih, ki so še v vozičkih in s katerimi bodo tekli mamice ter očki, do otrok, ki obiskujejo 9. razred. Otroški teki so brezplačni!

Vse točne informacije glede otroških tekov dobite tukaj: https://www.kraskimaraton.si/otroski-program

 

Jubilejni 20. Mali kraški maraton tudi skozi zibelko lipicancev

Sporočamo vam prijetno novico in sicer, da smo za vas pripravili novi čudoviti trasi na 21 in 5 kilometrov! Veseli nas, da smo se dogovorili s Kobilarno Lipica, ki bo vse tekače sprejela odprtih rok in omogočila tek skozi zaprti del Lipice. Po težavah s pridobivanjem dovoljenj za organizacijo dela tekaške prireditve po italijanski strani, bo jubilejni 20. Mali kraški maraton tako doživel tudi vznemirljivo osvežitev. Vsi, ki se odpravljate na 21 kilometrsko preizkušnjo boste tekli v družbi lipicancev. Uživali boste v naravnih lepotah Krasa in pokukali v zibelko belih konj. Kar četrtina malega maratona bo potekalo po posestvu največje kobilarne z lipicanci na svetu. Trasa bo imela skupaj 150 višinskih metrov razlike, potekala bo po utrjenih makadamskih poteh (v dolžini 5 km) in asfaltu. Vse tekače prijavljene na 5 kilometrski tek bomo s prevozom t.i. »shuttle bus« prepeljali na štartni prostor, trasa pa bo v celoti potekala po asfaltnih poteh.

Pohod živi muzej Krasa

  • Zbirno mesto: Startno – ciljni prosto Malega kraškega maratona (športni park Sežana)
  • Start pohoda: ob 8 uri
  • Dolžina poti: 10 km
  • Težavnost: Srednje zahtevna, primerno tudi za družine
  • Čas hoje: 4 ure
  • Vodi: Planinsko društvo Sežana
  • Cena: 8 eur vključuje (vodenje z usposobljenim vodnikom, voda na trasi in jota na koncu)

Oprema: Obvezni pohodniški čevlji, priporočamo palice, zaščito pred dežjem, vetrom ali soncem ter dodatno vodo.

OBVEZNA PRIJAVA IN PLAČILO DO 1. 6. 2022

Info:
Za vse informacije smo na voljo: info@sport-sezana.com; tel: 05 /730 14 80

20. Mali Kraški Maraton bo! 5.6.2022

Dragi prijatelji Malega Kraškega Maratona,

Se še spomnite kako zgleda Kras? Se spomnite kakšna je trasa Malega Kraškega Maratona? Se spomnite, da zna zapihati burja, ampak lahko pa je tudi prekrasno sončno vreme? Se spomnite užitka v teku po enkratni pokrajini in posebnosti, da tečete tudi po sosednji državi? Se spomnite?

22 (z besedo: dvaindvajset) mesecev je minilo od takrat, ko je bila načrtovana izvedba jubilejnega, 20-ega Malega Kraškega Maratona. Dvaindvajset dolgih, morečih, za organizatorje prireditev v Slovenji utrujajočih, mukotrpnih, neobetavnih, predvsem pa negotovih mesecev, polnih razočaranj. Vmes je malo »posijalo sonce« in nam lažno vzbudilo upanje, da »tokrat pa menda ja bo«, pa se je potem spet stemnilo in nam znova odneslo prireditev. Ta prekleti koronavirus nas je dobesedno ubijal in nas, kot da bi nam želel sporočiti, kako nemočni smo, porival v nekakšno otopelost, brezizhodnost. Ampak Kraševci smo trmasti in vztrajni! Ne damo se kar tako.

Da ne bomo preveč »nakladali« - s ponosom vas obveščamo, da tokrat pa 20. Mali Kraški Maraton bo! Dokončno! Z enim dodatkom – letos izjemoma ne bomo zgodnje spomladanski in tudi ne prvi v sezoni.

Glede na še vedno restriktivne pogoje v državi zaradi koronavirusa ni gotovo, da bi se omejitve dovolj sprostile in to nam onemogoča pripravo teka v mesecu marcu. Zato smo se odločili, da bomo (z razumevanjem naših dragih prijateljev, ki organizirajo nam podobne maratone) Mali Kraški Maraton izvedli v nedeljo, 5. junija. Tudi naši zvesti sponzorji nam stojijo ob strani, za kar smo jim neizmerno hvaležni.

Prijave na tek bomo odprli 8.3.2022

Vse prijavnine za 20. MKM plačane v letu 2019/20 se samodejno prenesejo v letošnje leto.

Za vse vas, ki ste svoje prijave ohranjali in nam s tem izrazili zaupanje – iskrena hvala. Vi ste bili ves čas naša motivacija, naš zagon. Vse obljube, podane v vmesnem času, niso pozabljene in bodo izpolnjene, ko se srečamo v Sežani. Vsi ostali pa ste več kot dobrodošli, da se preizkusite pri nas. Povprašajte tiste, ki nam že dvaindvajset mesecev zaupajo, kako je pri nas.

V svojih koledarjih si rezervirajte 5. junij 2022 za tek v Sežani. SRČNO DOBRODOŠLI!
 

19. Mali kraški maraton | Official Aftermovie
24. apr. 2019
18. Mali kraški maraton
11. mar. 2019