Aktualno

Jubilejni 20. Mali kraški maraton prestavljen na leto 2022

Dragi prijatelji Malega Kraškega Maratona,

Leto je naokoli, kot da se ne bi zgodilo. Barve nam krojijo življenje, pa še to samo tiste semaforske. Za povrh je med njimi tudi najgrša, črna. Ki se spremeni malo v rdečo, se spogleduje z rumeno, o zeleni vsi skupaj bolj sanjamo…

Želeli smo, pripravljali smo se in pričakovali, da bi vam lahko sporočili, kot smo obljubili, veselo novico o datumu maratona. Ampak žal ne gre. Ne v tem letu. Nemočni smo in nimamo kaj skrivati. Želeli bi biti močnejši od narave, pa tudi od vseh mogočih in nemogočih ukrepov, ampak ne, ni nam dano, da bi vas letos razveselili. Čeprav, kot pravijo - nemogoče naredimo takoj, za čudeže je potrebno malo počakati.

Zato, ker bi radi ostali Mali Kraški Maraton. Saj veste, tisti prvi v sezoni, ko preizkusite pripravljenost po zimskem spancu. In ko topla jota prijetno ogreje telo po bitki z burjo. Zato, ker ne želimo biti »jesenski« ali »poletni«. Ne identificiramo se s tistimi letnimi časi. Pomlad je naša! Pomeni začetek in asociira na zeleno, sveže, prihajajoče…

Ni besed, s katerimi bi znali povedati dovolj prepričljivo, kako vas cenimo, ker ostajate z nami. Zato vsem, ki se boste odločili z nami počakati na naslednje leto, v znak hvaležnosti podarjamo nekaj na kar smo Kraševci zelo ponosni. Obdarili vas bomo s kraškimi dobrotami in sicer z malim narezkom našega sponzorja Pršutarne Lokev s'krasa, z buteljko vrhunskega terana, za dobrodošlico pa bo ob štartnem prostoru s kavico poskrbel Kosovel bar.

Za vse, ki si morda kljub vsemu premislite, pa velja, da lahko vplačano štartnino zahtevate nazaj, najkasneje do 31.3.2021 e-poštni naslov odjava@kraskimaraton.si.

Želimo vam veliko zdravja in pristnih tekaških užitkov in upamo, da se bomo lahko brez omejitev srečali na jubilejnem Malem kraškem maratonu 27. marca 2022.

Ekipa Malega kraškega maratona!

19. Mali kraški maraton | Official Aftermovie
24. apr. 2019
18. Mali kraški maraton
11. mar. 2019