Aktualno

Odprte prijave za 15. Mali kraški maraton

Drage tekačice in tekači. Na Krasu se že pripravljamo na jubilejni 15. Mali kraški maraton. Objavljen je razpis in odprta prijava za 15. Mali kraški maraton. Prijava je do 31. januarja 2015 cenejša, zato vabimo vse ljubitelje teka, da čim prej opravite prijavo, ki smo jo za vas poenostavili.

Se vidimo na Krasu 22. marca 2015!

Posamična prijava >>
Skupinska prijava >>

Video analiza 14. MKM

Preverite slow motion posnetek.
 

Skozi Živi muzej Krasa več kot 400 tekačev

V Sežani in okolici se je že z desetim Tekaškim pozdravom jeseni končala še zadnja v nizu večjih rekreativnih tekaških prireditev. Martinova sobota 8. novembra je na Kras privabila rekreativne tekače iz celotne Slovenije, čeprav je bila vremenska napoved več kot neugodna za izpeljavo prireditve. Od zgodnjega jutra, ko smo pričeli s pripravami smo pogledovali v nebo in upali, da se napoved vremenoslovcev ne uresniči in ko smo na cilju pričakali še zadnjega tekača, brez kaplje dežja, je bilo veselje neizbežno! Še vreme nas je presenetilo!

Tako so prireditev otovorili najmlajši, kar nekaj več kot 50 jih je teklo simboličnih 200 metrov. Še prej pa se je na 3 urni voden pohod po Živem muzeju Krasa podalo 40 pohodnikov.

Točno ob 11 uri pa je za startni pok  poskrbel sežanski župan Davorin Terčon in preko 400 tekačic in tekačev se je podalo na 9.600 m krožno traso skozi Živi muzej Krasa. Tekači so nad traso preizkušeno že novembra lani in marca letos nadvse zadovoljni.

Tudi najbolj vztrajni osnovnošolci so prišli na start takoj po 11 uri, ko so se podali na dobra dva kilometra dolgo traso.

Ponovno je bilo v Sežani dobro poskrbljeno za tekače že med progo, hrane in pijače pa ni manjkalo niti na koncu. Vsi tekači pa so domov odnesli kraški salamin in kamnito medaljo, pristne izdelke s Krasa. Se je pa veliko tekačev zadržalo po prireditvi tudi na Krasu, saj se je prireditev nadaljevala na prvo Martinovanje na Krasu.

6 tekaških nasvetov

Preberite zanimivi članek, ki ga je zapisal Blaž Kavčič (Pulz šport) in navaja naslednjih pomembnih 6 tekaških nasvetov, namenjenih predvsem začetnikom:

  1. Začni počasi! Ne, resno… še počasneje!
  2. Ustvari si novo navado
  3. Poslušaj svoje telo
  4. Delaj vaje za moč
  5. Kvaliteta ne kvantiteta
  6. Tehnika teka

Članek: 6 tekaških nasvetov >>

19. Mali kraški maraton | Official Aftermovie
24. apr. 2019
18. Mali kraški maraton
11. mar. 2019