Pravilnik o zasebnosti

Izjava o varstvu osebnih podatkov

V Zavodu za šport, turizem in prosti čas Sežana, Kosovelova ulica 1c, 6210 Sežana, Davčna številka: SI27406199, Matična številka: 1305832000 (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in varnosti vaših osebnih podatkov posvečamo vso pozornost. Naša politika o varstvu podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili.

Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.

V nadaljevanju vas bomo seznanili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo, kako varujemo vaše podatke in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

Katere vaše podatke zbiramo?

Našo spletno mesto lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le ob izpolnitvi naslednjih obrazcev.

Prijava na dogodke Malega kraškega maratona.

Posamična prijava

Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

 • Ime
 • Priimek
 • E-naslov
 • Telefon
 • Leto rojstva
 • Spol
 • Ulica/hišna št.
 • Pošta
 • Kraj
 • Država

Skupinska/Družinska prijava – Registracija nove skupine/družine in Prijava skupine/družine

Za prijavo skupine, min. 10 članov ali družine, min. 3 člane, je potrebno predhodno registrirati skupino/družino.
Osebni podatki, ki jih ob Registraciji pridobimo so:

 • Ime skupine ali družine
 • Kontaktna oseba (ime, priimek)
 • Naslov (ulica, kraj, poštna številka, pošta)
 • Davčna številka
 • Telefon
 • E-naslov

Skupina ali družina nato dobi na vpisan e-naslov obvestilo o prijavi in svoje geslo, s katerim se lahko prijavi in vpiše člane skupine ali družine. Kontaktna oseba skupine ali družine je dolžna zagotoviti, da bo z vpisanim e-naslovom in z geslom upravljala izključno sama oz. od nje pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.kraskimaraton.si.

Pri dodajanju tekačev v skupino ali družino zbiramo tudi osebne podatke vaših so-tekačev. Zato se prepričajte, da boste vse informacije, ki se nanašajo na tretje osebe, podali z njihovim soglasjem.

Prijava na otroške teke

Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

 • Starš ali skbnik
  • Ime
  • Priimek
  • E-naslov
  • Telefon
  • Pošta
 • Otrok
  • Ime
  • Priimek
  • Leto rojstva
  • Spol

Osebne podatke, prejete z izpolnitvijo obrazca Posamična prijava, Prijava na otroške teke in obrazca Skupinska prijava zbiramo, uporabljamo in obdelujemo z namenom vodenja evidence o udeležencih dogodka ter komunikacijo po e-pošti ali telefonu v zvezi s prijavo, potekom, vsebino dogodka in zadovoljstvom z njim ter za pošiljanje e-novic z informacijami o dogodku.

Osebni podatek, o imenu in priimku posameznega tekača, je ob koncu dogodka objavljen tudi na našem spletnem mestu, na strani Rezultati. Prav tako pa se le-ta podatek lahko tudi izpiše, če tekač izpolni obrazec Spominsko priznanje, ki si ga lahko prenese v obliki pripravljeni za tiskanje (.pdf).

Prijava na e-novice

Osebni podatki, ki jih pridobimo so:

 • Elektronski naslov

Osebni podatek o e-naslovu, ki nam ga posredujete z vpisom v obrazcu 'E-novice', se uporablja izključno za pošiljanje e-novic do preklica. Obveščali vas bomo s koristnimi informacijami o dogodkih Malega kraškega maratona in dogodkih Zavodu za šport, turizem in prosti čas Sežana, do dvakrat (2) mesečno.

Kontakt

Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

 • Ime in priimek
 • E-naslov

Osebne podatke, prejete z izpolnitvijo obrazca Kontakt uporabljamo samo za komunikacijo po elektronski pošti.

Komu posredujemo vaše osebne podatke?

Osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe uspešne realizacije dogodka Malega kraškega maratona in ostalo nujno potrebno komunikacijo (potrditev prijave). Podatki se zbirajo od vseh tekačev, ne glede na obliko prijave. Dostop do podatkov in obdelavo podatkov bodo izvajale naslednje pravne osebe:

 • Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, bo osebne podatke uporabil izključno za namen uspešne izvedbe dogodka, prijave na dogodek in izstavitev računa ter prilagoditve dogodka v naslednjem letu.
 • Timing Ljubljana, bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe beleženja in objave rezultatov teka na njihovi spletni strani (www.timingljubljana.si) in na naši spletni strani Rezultati ter pošiljanja SMS sporočil o rezultatu teka.
 • MEMENTO d.o.o., bo osebne podatke uporabil izključno za zbiranje prijav in namen pošiljanja e-obvestil posameznikom, ki so v to izrecno privolili.

Kako varujemo vaše podatke?

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno.
V Zavodu za šport, turizem in prosti čas Sežana lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene statističnih analiz. V nobenem primeru vaših osebnih podatkov ne bomo predali nepooblaščenim osebam.     

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila.

Pravica do odstopa do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke, izbris ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene.

Kadarkoli lahko zahtevate:

 • Odjavo od prejemanja e-novic s klikom na označeno povezavo oz. odjavo v vseh prejetih e-sporočili. Ob odjavi bo upravitelj vaše osebne podatke premaknili v evidenco odjavljenih uporabnikov, kjer jih bo zaradi preprečevanja napak in nenamernih prijav hranil neomejeno oz. do preklica privolitve uporabnika.
 • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov
  info@kraskimaraton.si.
 • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@kraskimaraton.si.
 • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@kraskimaraton.si.

Uporaba storitve Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (''Google''). Google Analytics uporablja tako imenovane ''piškotke'', besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

Naše spletno mesto uporablja funkcijo anonimizacije, ki jo zagotavlja storitev Google Analytics. V tem okviru se naslovi IP shranjujejo in obdelujejo samo v skrajšani obliki, tako da jih ni mogoče povezati z identiteto določene osebe.

Facebook Custom Audience Pixel

(koda za merjenje povpraševanja oziroma sledenje različnim konverzijam in dogodkom na Facebooku)

Sodelujemo v Facebookovem programu Custom Audience (določanje ciljne skupine strank za oglaševanje), ki nam omogoča prikazovanje individualno prilagojenih oglasov, če ste prijavljeni v svoj uporabniški račun na Facebooku. To orodje nam omogoča, da prilagodimo naše oglase glede na vašo uporabo našega spletnega mesta, da tako zagotovimo po meri ukrojene oglase.

Poleg spremembe nastavitev vašega brskalnika lahko prilagodite tudi svoje preferenčne nastavitve z ustreznimi nastavitvami na Facebooku, če ne želite več prejemati po meri ukrojenih oglasov na Facebooku.

Upravitelj

Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana
Kosovelova ulica 1c
6210 Sežana

t: 05 730 14 80
m: 040 848 151 (informacije o prijavi)
e: info@kraskimaraton.si

 

Datum: 25. 10. 2018