TEKAŠKE STROKOVNE VSEBINE

3 koraki do rednega teka

Kako boste preživeli to zimo? Ste se odločili za zimsko spanje ali za zimske radosti? Predlagam oboje. Ker je spanje mnogo boljše, če se prej dodobra razgibamo. Počivati je vedar prava muka, ko smo že spočiti. Zato vas vabim redno na tek. Tek je tudi zimski šport!

Vem, težko je, še zlasti, če primerjamo toplo dnevno sobo, z mehkim fotelom in slastnim prigrikom ter gibljivami slikami z ekranov z mrazom, vetrom, lužami in temo, ki nas čaka zunaj. Vsak dan se moramo odločiti in ker imamo svobodno voljo izbire, je izbira tolikokrat v prid temu, da raje ostanemo kar doma. Kljub temu grem jaz redno ven. Vsaj trikrat na teden tečem. To pa zato, ker nimam ravno svobodne izbire. To da tečem, je moja služba. To da vsak dan prehodim vsaj 6 kilometrov, je zame bolj praktično kot, da bi to pot opravil z avtom stoječ v zastojih in iščoč parkirni prostor. Imam to srečo, da je redno gibanje nekako vgrajeno v moje vsakodnevno življenje.

Nimajo pa vsi te sreče. Morda se moraš tudi ti voziti v službo z avtom, tam pa večino časa presediš. Zaradi vseh, ki nimate te sreče, da bi se spontano vsakodnevno dovolj živahno gibali preprosto zato, ker imate tudi druge lenobnejše možnosti, je ravno mali kraški maraton lastovka, ki prinaša pomlad v naše življenje skozi celo zimo.

Kaj torej narediti, da bo tudi zate mali kraški maraton ta lastovka?

1. Prijavi se!
Odlašanje s treningi, ko si postavimo cilj, da bomo čez dobre tri mesece z veseljem in brez posebnega naprezanja pretekli 21 ali 10 km postane bolj težavno. S prijavo si torej otežimo odlašanje, ki nam otežuje razgibano vsakodnevno življenje.

Ja, najbolje kar zdaj in tu: http://www.kraskimaraton.si/prijava

2. Discipliniraj se!
Razmisli katere tri dni v tednu bo najbolje, da tečeš. Ne glede, da je ravno tiste dni manj privlačno vreme in ti zmanjkuje časa, ne prestavljaj na jutri! Če pomislimo, čez zimo je lahko vreme vedno razlog, da ostanemo doma, pomankanje časa pa tudi.

3. Poveži se!
Povabi in spodbujaj prijatelje, da se ti pridružijo. Čez čas te bodo tudi prijatelji vabili na tek in te spodbujali k novim ciljem. Naj bodo treningi zabava. Jaz te vabim, da se morda povežeš z nami, ki tečemo tudi pozimi. Vsak mesec bomo naredili prav poseben družabni tek. V soboto, 23.12.2017, tečemo med Izolo in Koprom od 7 do 42 km. V nedeljo, 14.1.2018, tečemo vzdolž cele slovenske obale od 10 do 44 km in v nedeljo, 11.2.2018 tečemo med Piranom in Sečovljami, ko bomo tisti najbolj vztrajni lahko pretekli tudi do 100 km. Vsak vedno teče toliko kot mu je prav.

Na prva dva teka se že lahko prijaviš tu:

Torej, samo čakajmo ne, ker življenje ne čaka, dela tik taka.

Naj bo naša zima obogatena z našim rednim živahnim gibanjem!